transport scolar.jpgMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că plafonarea sumelor pentru banii de navetă ai elevilor s-a făcut în urma exceselor ilegalităţilor făcute de unii transportatori şi că a cerut instituţiilor abilitate să controleze modul în care aceste firme de transport stabilesc preţul abonamentelor.

„Preţurile au crescut în 18 luni de 10-12 ori şi nu au mai existat fondurile necesare pentru a deconta la zi aceste abonamente. Am avut situaţii absolut aberante, un abonament pe distanţă de 30-35 de kilometri a ajuns să coste 400-500-600 de lei. Aceste sume în primul rând sunt false, un abonament în România pe o distanţă de 25 de kilometri nu costă 600 de lei”, a declarat vineri, ministrul Pricopie, aflat într-o vizită în localitatea buzoiană Săpoca.

El a subliniat că ordonanţa de urgenţă pe această temă plafonează sumele „la un nivel decent”, astfel încât elevii să poată să facă naveta către şcoli, iar transportatorii să fie obligaţi să ducă preţurile în jos.

„Nu este singura măsură pe care am luat-o, am mai luat o măsură importantă, am trimis toată documentaţia către instituţiile statului, eu nu am capacitatea şi dreptul legal de a controla o companie de transport. Şi să vedem cum şi-au permis să acorde un abonament pentru 31 de zile în condiţiile în care care sâmbăta şi duminica nu au cursuri. Repet, din punctul meu de vedere sunt ilegalităţi, sper că am reuşit să refacem mecanismul, astfel încât din 16 septembrie decontarea să se producă în ritm normal, iar restanţele care încă mai există să fie stinse încet până spre sfârşitul anului”, a mai spus sursa citată. AGERPRES