Din 484 de unităţi şcolare existe la nivelul judeţului Caraş-Severin 60% au autorizaţii sanitare de funcţionare.

„În prezent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin se află în plină colectare a datelor. Ceea ce pot să vă spun până acum este că şcolile sunt pregătite, în general, pentru începerea anului şcolar. Până atunci, însă, lucrările continuă în şcoli, nefiind semnalate neînţelegeri între unităţile de învăţământ şi comunităţile locale, respectiv consilii locale şi primării”, a declarat marţi Ionel Moatăr, purtător de cuvânt al IŞJ.

De asemenea, pentru începerea noului an şcolar sunt pregătite şi clasele pregătitoare. În Caraş-Severin sunt organizate 132 de clase pregătitoare, în 112 unităţi cu personalitate juridică. În ceea ce priveşte cadrele didactice care au parcurs stagiul de formare pentru preluarea clasei pregătitoare, acestea sunt în număr de 182.

„Sunt mai multe cadre didactice pregătite, decât numărul celor care vor prelua clase, urmând ca săptămâna viitoare să se desfăşoare încă o sesiune de formare. Noi recomandăm să ia clase pregătitoare colegii titulari din unităţile de învăţământ, pentru a putea avea continuitate”, a precizat Ionel Moatăr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Caraş-Severin, imediat după finalizarea bacalaureatului, inspectorii şcolari se vor deplasa în zonele arondate şi vor completa fişele de monitorizare din toate unităţile şcolare ale judeţului. AGERPRES