clasa-scoala.jpgMembrii Colegiului Prefectural au aprobat marţi, în şedinţă, constituirea comisiilor pentru verificarea unităţilor de învăţământ, în vederea deschiderii în bune condiţii a anului şcolar 2016-2017. Comisiile sunt formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Instituţiei Prefectului, iar acţiunile de verificare se vor desfăşura în toate unităţile de învăţământ din judeţ, în perioada 29 august-7 septembrie.

Potrivit subprefectului Alexandru Răzvan Ceciu, graficul, ce conţine traseele în baza cărora vor fi efectuate verificările, urmează să fie aprobat miercuri prin ordin al prefectului.

În perioada 7- 9 septembrie, ISJ şi DSP vor realiza un raport comun al controalelor efectuate, pe care îl vor înainta Instituţiei Prefectului. În urma verificărilor se va stabili numărul unităţilor de învăţământ care încep noul an şcolar cu autorizaţie sanitară de funcţionare.

La începutul anului şcolar 2015-2016, 79 de unităţi de învăţământ, cele mai multe fiind grădiniţe din mediul rural, nu îndeplineau condiţiile pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Lipsa apei curente, mobilierul deteriorat, lipsa spaţiilor de depozitare pentru produsele lactate şi de panificaţie, au fost doar câteva dintre problemele identificate, la acea vreme, de comisiile responsabile cu verificarea unităţilor de învăţământ. AGERPRES