Unităţile de învăţământ trebuie să asigure spaţii de depozitare a materialelor şcolare pentru fiecare elev

Camera Deputaţilor a adoptat pe 31 octombrie propunerea legislativă care prevede că unităţile de învăţământ trebuie să asigure spaţii de depozitare individuale, în care elevii să îşi poată păstra materialele necesare activităţii şcolare.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, în sensul instituirii obligaţiei ca unităţile de învăţământ să asigure spaţii de depozitare individuale, în care elevii să îşi poată păstra materialele necesare activităţii şcolare.

Potrivit prevederilor adoptate, unităţile didactice de învăţământ preuniversitar asigură fiecărui elev un spaţiu special, cu acces individual, pentru depozitarea manualelor, rechizitelor şi a altor auxiliare didactice, inclusiv în afara orelor didactice. La sesizarea elevilor, a părinţilor sau tutorilor legali ai acestora sau a cadrelor didactice, directorii unităţilor de învăţământ de stat şi particulare autorizate/ acreditate trebuie să ia măsuri pentru asigurarea condiţiilor prevăzute.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect. AGERPRES