Unitatile scolare din Cluj vor intra, diferentiat, in zilele fara activitate si fara retribuirea profesorilor

Fiecare unitate din invatamantul preuniversitar din judet va decide perioada in care va intra in zilele fara activitate si fara salariu, potrivit celor convenite in urma intalnirilor cu liderii de sindicat din scoli, a declarat, marti, vicepresedintele Sindicatului Liber din invatamantul preuniversitar, Vioara Temian.

“Nu toate unitatile scolare vor intra, joi, in zile libere fara plata. De comun acord, directiunile scolare si cadrele didactice au stabilit cand se vor lua respectivele zile impuse de Guvern ca fiind fara plata”, a precizat Vioara Temian.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei (MECI) a recomandat profesorilor din invatamantul preuniversitar ca zilele fara plata, decise prin Legea 329/2009, sa fie efectuate luni, 30 noiembrie, si cu o saptamana inaintea vacantei de iarna a elevilor, respectiv intre 14 si 18 decembrie. Potrivit liderului Sindicatului Liber, Lucia Cojocaru, MECI a facut o recomandare, insa aplicarea acesteia nu este obligatorie pentru profesori si educatorii din gradinite. De altfel, o mare parte din consiliile de administratie din gradinite au decis etapele in care angajatii vor intra in concediu fara plata. AGERPRES