scoala_fatada.jpgMai multe instituţii de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu riscă să fie debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă din cauza datoriilor mari înregistrate la furnizorul SC Aparegio SA, unele restanţe datând chiar de la jumătatea anului trecut.

Potrivit reprezentanţilor SC Aparegio SA, pentru a mai achita din datoriile acumulate, unele instituţii publice şi unităţi de învăţământ din oraş au încheiat contracte de eşalonări pe perioade scurte, o parte dintre şcoli reuşind astfel să plătească restanţele la furnizorul de apă. Există însă câteva unităţi şcolare care înregistrează datorii de ordinul sutelor de mii de lei la SC Aparegio SA, riscând să fie debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă.

”O parte din instituţiile publice şi de învăţământ şi-au manifestat dorinţa de a încheia cu noi eşalonări pe perioade foarte scurte astfel încât să recuperăm creanţele, unele datând de la mijlocul lui 2011. Cele mai mari datorii le au două colegii din oraş, sumele pentru fiecare unitate în parte ridicându-se la valoarea de circa 350.000 de lei”, a precizat, marţi, directorul comercial al SC Aparegio SA.

Acesta a menţionat că pe lângă datoriile înregistrate la unităţile de învăţământ, există restanţe şi de la asociaţiile de proprietari, în acest caz sumele fiind foarte mari, procentul neîncasat fiind de aproximativ 40%. AGERPRES