Universitari din nouă ţări, la a 13-a ediţie a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava

suceava_universitate.jpgUniversitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) va găzdui săptămâna viitoare cea de a 13-a ediţie a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului ”Eugen Coşeriu” la care sunt aşteptaţi să participe profesori universitari din nouă ţări, a declarat presei, miercuri, prorectorul USV, prof univ dr Ştefan Purici.

Manifestarea ştiinţifică este organizată, în perioada 16-18 octombrie, de USV în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova din Chişinău şi Universitatea Naţională ”Yurii Fedkovici” din Cernăuţi.
”Manifestarea reuneşte, într-un parcurs itinerant fructuos pentru cercetarea din domeniul ştiinţelor limbajului, trei universităţi-surori, Suceava-Cernăuţi-Chişinău şi deschide dialogul participanţilor către problematica evoluţiei limbii/limbilor şi literaturilor în contextul deja familiar al globalizării. Sintagma epoca globalizării invită către o abordare pluridisciplinară, multiculturală, plurilingvistică a fenomenelor care ţin de dinamica Limbii/limbilor şi literaturilor”, a arătat Ştefan Purici.

La ediţia din acest an vor fi prezentate peste o sută de comunicări ştiinţifice, susţinute de profesori, cercetători şi doctoranzi din Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Japonia, Senegal, Maroc, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Programul manifestării cuprinde, în deschiderea oficială, secţiunea ”Eugen Coşeriu – un Om-Legendă”, urmată de conferinţe în plen, lansări de carte şi masa rotundă ”Discursul identitar şi planetarizarea”. AGERPRES