Reţeaua universitară a municipiului Sfântu Gheorghe se va extinde anul viitor odată cu înfiinţarea unei Universităţi de Arte, a anunţat noul viceprimar Vargha Fruzsina.

Potrivit acesteia, nouă instituţie de învăţământ superior va fi creată printr-un parteneriat între autorităţile locale, Universitatea Sapientia şi Universitatea de Arte din Pecs, iar în prima fază, va avea două specializări: pictură şi sculptură.

Vargha Fruzsina a amintit că municipiul Sfântu Gheorghe a încheiat luna aceasta un acord de cooperare cu autorităţile din Veszprem, Ungaria, pentru a dezvolta şi implementa programul Veszprem-Balaton 2023 Capitală Europeană a Culturii.

Aceasta s-a referit şi la programul de internship anunţat în vară de municipalitate, pentru care şi-au depus iniţial candidaturile 35 de studenţi, iar 19 dintre ei, specializaţi în comunicare, drept şi administraţie publică, sunt încă interesaţi de această oportunitate şi vor fi plasaţi în practică în birourile Primăriei, dar şi la antreprenori din oraş.

„Voi fi unul dintre mentorii acestui program, alături de preşedintele Comisiei pentru tineret din Consiliul Local, Sipos Dora. Sarcina noastră va fi, printre altele, să colectăm şi să rezumăm informaţii şi feedback atât de la departamentele de stagii, cât şi de la tineri şi pe de altă parte dorim păstrarea legăturii cu tinerii din program, ca să le facem reintegrarea în viaţa oraşului un proces mai scurt şi mai uşor”, a declarat Vargha Fruzsina.

Viceprimarul a menţionat că va continua să aibă întâlniri cu tinerii din oraş şi intenţionează ca luna viitoare să lanseze o consultare pentru a le afla doleanţele, dar şi opiniile cu privire la viitorul oraşului, astfel încât autorităţile locale să poată elabora politici publice în concordanţă cu acestea.

La 24 de ani, Vargha Fruzsina este cel mai tânăr viceprimar din istoria municipiului Sfântu Gheorghe şi conferinţa de presă a fost prilejuită de împlinirea unei luni de la preluarea mandatului. AGERPRES

 

Sursa foto: Facebook