studenti1.jpgPrimarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, intentioneaza sa sprijine realizarea unei universitati care sa promoveze modelul de invatamant american de cea mai buna calitate, astfel incat tinerii romani sa nu mai aleaga imediat „plecarea peste ocean” pentru a se instrui in spiritul cerintelor actuale.

Ontanu s-a intalnit cu reprezentantii Fundatiei „Lumina – Institutii de invatamant” care doresc sa construiasca in sectorul 2 o universitate ce ar putea sa isi deschida portile anul viitor, pentru un numar de 300 de studenti. Universitatea ar urma sa cuprinda o serie de specializari din cele mai cautate domenii ale tehnicii moderne, cum ar fi IT, inginerie electronica si telecomunicatiile, precum si facultati de stiinte economice, relatii economice internationale etc.
De asemenea, va cuprinde un centru de limbi straine in care vor functiona facultati cu specializare pentru engleza, franceza, spaniola, romana, araba, pentru ca la aceasta universitate vor avea acces studenti din toata Europa. Prin infiintarea acestei forme de invatamant de calitate superioara la nivel international se doreste stoparea exodului de inteligenta romaneasca, prin asigurarea conditiilor similare cu universitatile de renume, astfel incat studentii romani sa-si continue studiile in tara natala, iar cunostintele universitare dobandite sa le foloseasca pe plan local.