univ_1dec1918_alba.jpgUniversitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a castigat un proiect in valoare de 1.066.119 lei, unde obiectivul general il reprezinta dezvoltarea capitalului uman prin imbunatatirea convergentei dintre formarea universitara si viata activa.

Studentii de la specializarile HIGHTECH vor desfasura stagii de practica la agentii economici, in vederea cresterii relevantei rezultatelor invatarii dobandite la locul de munca si pentru dobandirea competentelor necesare integrarii si mentinerii pe piata muncii cu consecinte asupra cresterii aptitudinilor de munca in conditiile unor tehnologii avansate.

Programele de practica vor fi efectuate atat pe plan intern cat si international. In cadrul proiectului cei 200 de studenti de la specializarile HIGHTECH ale Universitatii vor participa la stagii de practica desfasurate la parteneri. Pentru buna desfasurare a acestor stagii vor fi atent corelate specializarile studentilor cu obiectul de activitate al intreprinderii unde se desfasoara stagiul, vor fi furnizate materiale suport.

Concret rezultatele vor fi reprezentate de minim 160 studenti care vor finaliza cu succes stagiul de practica, de numărul de 60 ore de practica pe an al proiectului, parcurse de fiecare si de numarul total minim de 1800 ore de practica in intreprinderi, la care studentii au participat. Conditia de promovare va fi rezultatul evaluarii dupa parcurgerea stagiului. In cel de-al doilea an al proiectului vor fi selectati 15 studenti care vor efectua stagii de practica in strainatate, la parteneri.

Finantarea proiectului a fost obtinuta in cadrul Axei Prioritare II: „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii” in domeniul major de interventie I: „Invata pentru cariera ta!”.