Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi primeste, pentru al doilea an la rand, premiul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in domeniul publicatiilor stiintifice internationale.
Premiul, in valoare de 600.000 de lei, va fi acordat pentru realizarile in acest domeniu inregistrate in anul 2006. „Este pentru a doua oara cand Universitatea Alexandru Ioan Cuza este recompensata pentru activitatea publicistica internationala, anul trecut institutia noastra primind 550.000 de lei, care au fost oferiti mai departe facultatilor care au contribuit la acest rezultat”, a declarat Gheorghe Popa, prorectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”.

Conform evaluarii interne a activitatii stiintifice, profesorii universitatii au publicat, in anul 2006, 239 de articole in reviste stiintifice recunoscute international (cotate ISI) si 18 carti la edituri internationale.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului acorda anual astfel de premii pentru universitati care se disting prin rezultate deosebite in activitatile de invatamant, cercetare stiintifica si management academic.