Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi intenţionează să înfiinţeze un program de studii de master dedicat managementului în Esport, discuţiile fiind purtate în cadrul unei vizite efectuate de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Esport la instituţia de învăţământ superior.

O delegaţie formată din Vlad Marinescu, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Esports, Boban Totovski, secretar general al Federaţiei Internaţionale de Esports, Thomas Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sportului, Adrian Socaciu, preşedinte al Institutului Sportiv Român au participat la o întâlnire cu rectorul UAIC, Tudorel Toader şi reprezentanţi ai universităţii.

„Vizita a avut loc în contextul organizării la Iaşi a Campionatului Mondial de E-gaming, ediţia 2023. În acest sens, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi şi-a exprimat deschiderea pentru a sprijini popularizarea şi creşterea nivelului de performanţă al acestui domeniu, prin înfiinţarea unui program de studii de master dedicat managementului în Esport, dar şi prin găzduirea unei mese rotunde cu ocazia desfăşurării Campionatului Mondial de E-gaming”, se menţionează într-un comunicat remis presei.

Vizita delegaţiei menţionate la UAIC a continuat cu o întâlnire la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, la care au participat şi reprezentanţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UAIC.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Federaţia Internaţională de Esports urmează să încheie un acord de colaborare pentru punerea în aplicare a celor discutate. AGERPRES