univ_cuza_is.jpgReprezentantii Centrului de Studii Europene si cei a opt din cele 15 facultati din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi au decis sa prelungeasca perioada de inscriere pentru admiterea la facultate.

Potrivit reprezentantilor universitatii, inscrierile vor avea loc si luni, 20 iulie, respectiv marti, 21 iulie, la facultatile de Biologie, Chimie, Drept, Economie si Administrarea Afacerilor, Filosofie si Stiinte Politice, Fizica, Istorie, Litere, Centrul de Studii Europene.

„Reprezentantii facultatilor din cadrul UAIC din Iasi au decis sa prelungeasca termenul pentru depunerea dosarelor de admitere, dupa ce mai multi potentiali candidati au declarat ca nu au cum sa intre in posesia diplomei de Bacalaureat sau a adeverintei de absolvire a liceului pana la incheierea inscrierilor”, a declarat Madalina Cocea de la biroul de presa al UAIC. Potrivit acesteia, conducerea universitatii a constatat ca, intr-adevar, numeroase licee din Iasi si restul Moldovei inca nu au eliberat actele necesare elevilor pentru a se inscrie la facultate. In ceea ce priveste admiterea la studii de master, anumite facultati si-au exprimat dorinta de a le da posibilitatea sa se inscrie si absolventilor de facultate care au sustinut examenul de licenta mai tarziu decat absolventii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cotata cu grad de „inalta incredere” de ARACIS, le propune candidatilor la admiterea din acest an 168 de programe de studii de licenta si master, in cadrul a 15 facultati si un Centru de Studii Europene.