Consiliul de Administraţie al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad a decis, în urma recomandărilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Consiliului Naţional al Rectorilor, suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 12 – 22 martie, „ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu noul coronavirus”.

„Conducerea universităţii recomandă ca activităţile didactice să se desfăşoare în regim online, iar acolo unde acest lucru nu este posibil acestea vor fi recuperate după un grafic stabilit. Activitatea de cercetare a cadrelor didactice nu este afectată de această măsură. Precizăm că până în acest moment niciun caz de coronavirus nu a fost confirmat la Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, măsurile luate având strict caracter preventiv”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, care are aproximativ 7.000 de studenţi.

Cea de a doua universitate din Arad, care are circa 5.000 de studenţi, respectiv Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, şi-a suspendat cursurile încă din 23 februarie, din cauza numărului mare de italieni care urmează cursurile aici. Decizia era valabilă până luni, 9 martie, când s-a decis prelungirea perioadei în care se fac cursuri doar online până la 31 martie. AGERPRES