Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a câştigat etapa locală a competiţiei CFA Institute Research Challenge organizată la Bucureşti de Asociaţia CFA România, potrivit unui comunicat al organizaţiei. Asociaţia CFA România, organizaţie membră a CFA Institute (SUA) – asociaţia profesioniştilor din sectorul investiţiilor, a organizat, în anul universitar 2017 – 2018, etapa locală a competiţiei ”CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a VI-a ediţie.

După o competiţie strânsă între şapte echipe de studenţi aparţinând universităţilor din România şi Republica Moldova, câştigătoare în acest an a fost desemnată echipa Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Echipa studenţilor din Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, formată din Daniela Chilari, Cristina Negru, Nicolae Otgon şi Iurie Rusu, a fost îndrumată de Miruna Pochea în calitate de profesor coordonator şi de mentorul Bianca Moldovan, CFA din partea Asociaţiei CFA România.

„În acest an, competiţia a atins un nivel foarte bun de pregătire şi prezentare a lucrărilor şi majoritatea echipelor de studenţi aflate în concurs au dovedit că au depus eforturi considerabile în analiza desfăşurată. Este adevărat că şi alegerea societăţii DIGI Communication N.V. (simbol la B.V.B.: DIGI) s-a dovedit a fi o decizie foarte bună ca şi companie subiect pentru această ediţie a competiţiei având în vedere dinamica industriei în care activează şi extinderea regională a companiei. Echipele au folosit metode de evaluare diverse şi inovative pentru acţiunile DIGI, care au condus la recomandări foarte bine fundamentate”, a declarat Mugur Popescu, CFA – Director de Proiect al etapei locale a competiţiei ”CFA Institute Reasearch Challenge”.

Echipa studenţilor de la Universitatea din Cluj-Napoca va participa la faza regională a competiţiei ”CFA Institute Research Challenge” care se va desfăşura la Dublin în Irlanda şi dacă se califică va merge in finala globală care va avea loc în Kuala Lumpur, Malaysia. La competiţia globală participă peste 1.000 de universităţi din peste 75 de ţări. Competiţia ”CFA Institute Research Challenge” s-a desfăşurat cu suportul şi susţinerea CFA Institute, ERSTE Asset Management, Boomberg şi Kaplan. AGERPRES