Universitatea “Babes-Bolyai” lanseaza invatamantul virtual la Bistrita

Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a lansat, la Bistrita, in prezenta rectorului Andrei Marga, o noua tehnologie educationala, numita invatamant
virtual, pentru a marca implinirea a 10 ani de la deschiderea unei extensii a acestei universitati in Bistrita-Nasaud.
Sistemul de invatamant virtual le va permite studentilor de la Bistrita sa vizualizeze, in timp real, cursurile sustinute de profesorii din Cluj si chiar sa adreseze intrebari pe parcursul orelor. “Aceasta noua dimensiune tehnologica de ultima ora ne va permite o mult mai complexa abordare a educatiei, atat de tip licenta, cat si de masterat, spre beneficiul tuturor studentilor bistriteni”, a declarat Marga, la inaugurare.

Universitatea “Babes-Bolyai”, extensia Bistrita, numara, in prezent, patru facultati, avand ca specializari administratia si comunicarea, geografia, educatia fizica si studiile europene. De la Bistrita au absolvit, in acesti zece ani, peste 800 de studenti, carora li se alatura alti 790, inscrisi la masterat.

Rectorul Andrei Marga a tinut sa precizeze ca specializarile vor suferi unele modificari, avand in vedere noile cerinte de pe piata muncii si se va pune un accent deosebit pe extinderea tehnologiilor.

“Babes-Bolyai” a deschis, in intreaga Transilvanie, 19 extensii universitare, printre care si cea de la Bistrita – la inceput colegiu – dupa care a luat titulatura de universitate.