Universitatea Babeş-Bolyai lansează un apel pentru donarea de sânge

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) lansează un apel către populaţie pentru a dona sânge, în contextul actual al unei nevoi acute pe care o resimt spitalele din acest punct de vedere. 

“Universitatea Babeş-Bolyai lansează, în această perioadă, un apel la solidaritate adresat tuturor membrilor comunităţii care pot dona sânge. Deplasarea la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, pentru donare de sânge, este considerată o urgenţă şi trebuie să fie menţionată ca atare în declaraţia pe proprie răspundere, în care trebuie să fie precizat şi traseul deplasării, respectiv adresa de domiciliu a donatorului şi adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18, Cluj-Napoca). (…) Apelul lansat de UBB vine în contextul nevoii acute de sânge pe care spitalele o resimt în această perioadă, în condiţiile în care situaţia generată de pericolul răspândirii infectării cu noul coronavirus a redus dramatic numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj”, se arată într-un comunicat trimis de UBB. 

Potrivit sursei citate, unităţile medicale au subliniat constant nevoia de sânge şi imposibilitatea centrelor de transfuzie din întreaga ţară de a răspunde cererilor venite, în ultimele săptămâni, din partea spitalelor.

“Comunitatea noastră a reacţionat întotdeauna foarte bine în momentul în care a fost vorba despre solidaritate socială. Lansate în urmă cu mai bine de 5 ani, campaniile UBB de donare de sânge au devenit deja o tradiţie prin care am încercat, dincolo de evenimentul punctual, să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge. Acum e nevoie să dovedim că ne putem mobiliza şi în afara evenimentelor planificate din timp, că putem acţiona ca o comunitate responsabilă în situaţii de urgenţă. Apelul nostru nu e adresat doar celor care au domiciliul în Cluj, ci şi studenţilor noştri din alte localităţi, care pot dona la centrele de transfuzii din judeţele lor”, a declarat rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David. AGERPRES