Cel mai mare număr de candidaţi din ultimii trei ani – aproape 22.000 (21.937) – continuă studiile superioare de licenţă la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, anunţă instituţia de învăţământ superior, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, anul acesta, 106 elevi olimpici au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică. Dintre aceştia, 37 au optat pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 26 pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 12 au optat pentru Facultatea de Geografie, 10 pentru Facultatea de Litere, 5 pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, câte 4 pentru Facultatea de Fizică şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, câte 3 pentru Facultatea de Filosofie şi pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, iar 2 olimpici au optat pentru Facultatea de Chimie.

în sesiunea iulie 2019, 3.650 de candidaţi alegând să se înscrie pe cele 2.424 de locuri bugetate puse la dispoziţie pentru studii universitare de master. Patru facultăţi ale UB – Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie şi Geofizică, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” – organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie.

În anul 2017 Universitatea din Bucureşti a înregistrat peste 20.800 de înscrişi la programele de studii universitare de licenţă, iar în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidaţi care au optat să studieze la una din facultăţile UniBuc, instituţia înregistrând astfel o concurenţă de aproape cinci candidaţi înscrişi/ loc bugetat. AGERPRES