univ buc.jpgClasamentul publicat pe site-ul www.topuniversities.com plasează Universitatea din Bucureşti în intervalul 101-150 în domeniul Limbi Moderne, pe locurile 151-200 în domeniile Lingvistică şi Media şi comunicare, pe locurile 251-300 pentru Matematică şi pe locurile 301-350 pentru Fizică şi Chimie, informează site-ul instituţiei de învăţământ superior.

„Universitatea din Bucureşti se menţine în topul QS World University Rankings by Subject în domeniul Limbi moderne, domeniu în care a urcat 150 de poziţii faţă de 2014 şi pentru care UB a fost în 2013 singura instituţie de învăţământ superior din România prezentă în acest clasament. De asemenea, Universitatea din Bucureşti a intrat în ediţia 2015 cu 3 noi domenii faţă de ediţia anterioară: Lingvistică, Media şi comunicare, Chimie”, precizează sursa citată.

Ediţia 2015 a QS World University Rankings by Subject a analizat şi a inclus în clasament instituţii de învăţământ superior din toată lumea, în funcţie de 36 de specializări, utilizând informaţii referitoare la cercetare şi la reputaţie. Quacquarelli Symonds World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 800 de universităţi din lume, realizat de QS Intelligence Unit împreună cu un grup de profesori şi cercetători recunoscuţi mondial.

Clasamentul este realizat pe baza a patru indicatori-cheie: cercetarea ştiinţifică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare. „Începând cu anul 2011, clasamentul universităţilor a fost extins pentru a include o serie de domenii şi universităţile care excelează în cadrul fiecăreia. În realizarea clasamentului universităţilor în funcţie de specializări se iau în considerare opinia cadrelor universitare (QS Global Academic Survey) şi a angajatorilor (QS Global Employer Survey), precum şi numărul de citări ale lucrărilor de specialitate publicate şi indexul Hirsch, care evaluează productivitatea şi impactul cercetării ştiinţifice”, precizează UB. AGERPRES