şi Universitatea Naţională Autonomă din Mexic sunt interesate de crearea Programului pentru Studii de Pace ‘Fabela-Titulescu’, aspect evidenţiat în discuţiile dintre delegaţia română şi cea mexicană, care au luat parte la a şasea reuniune a mecanismului de consultare politică între cele două ţări, eveniment ce a avut loc, pe 2 martie, la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ambasadei Mexicului la Bucureşti, reuniunea a permis continuarea dialogului politic pozitiv dintre cele două ţări şi examinarea statutului relaţiei bilaterale. „Au fost identificate noi domenii de cooperare care vor consolida legăturile dintre cele două naţiuni, pe baza valorilor comune şi a avantajelor comparative ale economiilor lor şi a originalităţii culturii lor”, arată sursa citată.

Totodată, ambele delegaţii au subliniat importanţa avansării Programului de cooperare pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, în special prin iniţiative noi, care să promoveze înţelegerea reciprocă a celor două ţări, dar şi pentru a spori relaţia interinstituţională prin intermediul Agenţiei Mexicane de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (AMEXCID) şi AidRo.

În privinţa afacerile economice şi comerciale, cele două delegaţii şi-au exprimat satisfacţia faţă de evoluţia dinamică a schimburilor, care, din 2007, şi-au triplat valoarea, în special în sectoarele energetic, auto, agricol şi tehnologic.

„La încheierea şedinţei, şeful delegaţiei mexicane, în numele Mexicului, a felicitat România şi poporul român pentru Centenarul Marii Uniuni, care a creat România modernă”, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES