ethics.jpgUniversitatea din Bucuresti va avea un birou de etica, al carui principal obiectiv il constituie construirea unui sistem eficient de management in domeniu, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei Aurel Ghimpu.

„Preocupata de continua crestere a calitatii tuturor demersurilor didactice si a relatiilor intre membrii comunitatii academice, Universitatea din Bucuresti a decis infiintarea unui birou de etica al carui principal obiectiv il constituie construirea unui sistem eficient de management etic care reprezinta fundamentul implementarii calitatii in toate compartimentele activitatii academice”, a afirmat Ghimpu.

Potrivit acestuia, in componenta va fi inclus un ombudsman – al carui rol este de a consilia, in conditii de independenta, impartialitate, confidentialitate pe toti membrii comunitatii academic – si Colegiul de etica al Universitatii. „Ombudsman-ul va primi toate sesizarile. Va fi balanta intre reclamant si reclamat. El nu va da verdicte”, a explicat purtatorul de cuvant, care a precizat ca biroul de etica va fi infiintat in aproximativ doua luni.