Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în colaborare cu Liga Studenţilor, demarează luni prima ediţie a proiectului „Student pentru o săptămână”, care se adresează elevilor din ultimul an de liceu. Potrivit biroului de presă al UCB, scopul proiectului îl reprezintă facilitarea integrării elevilor care se află în an terminal în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viaţa de student şi de a participa la viaţa activă din campus, prin activităţi educative, culturale şi sociale.

Astfel, pe parcursul a patru zile, elevii sunt invitaţi să participe la cursuri deschise organizate la nivelul facultăţilor din cadrul UCB, campionate de fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, spectacole, vizite în universitate, petreceri sau seri de film.

Activităţile de luni presupun participarea elevilor la mai multe cursuri deschise şi sunt invitaţi să viziteze universitatea, laboratoarele şi sălile de curs ale Facultăţii de Inginerie, să se bucure de spectacolul EcoStudStar organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Amfiteatrul din zona centrală, dar şi de petrecerea studenţească, organizată pentru aceştia la Complexul Studenţesc Debarcader.
Marţi, pe lângă participarea la cursuri, liceeni vor putea efectua din nou vizite în cadrul universităţii, iar echipele liceelor vor putea lua parte la campionatul de fotbal organizat de instituţia de învăţământ superior. Miercuri, programul proiectului „Student pentru o săptămână” cuprinde şi campionate de tenis de câmp şi de tenis de masă, iar joi elevii sunt invitaţi să participe la alte vizite planificate. AGERPRES