univ c-tin brancusi.jpgUniversitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu implementează, împreună cu o serie de parteneri, proiectul „Start Up Antreprenorial”, prin intermediul căruia va acorda câte 25.000 de euro unui număr de zece planuri de afaceri din domenii precum IT, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, precum şi industrii creative.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Andreea Văduva, în cadrul proiectului au fost organizate cursuri de specializare în domeniul competenţelor antreprenoriale, acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări din cadrul universităţii.

„Cei 100 de studenţi participanţi la proiect au beneficiat de o subvenţie în valoare de 300 de lei, iar cei care au absolvit cursul au avut, ulterior, posibilitatea de a se înscrie într-un concurs de idei de afaceri. La finalul acestuia, cele mai bune zece planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialişti, beneficiază de un ajutor în valoare de 25.000 de euro. Obiectivul general al proiectului ‘Start Up Antreprenorial’ este sprijinirea antreprenoriatului şi creşterea competenţelor manageriale şi antreprenoriale ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri”, a precizat Andreea Văduva.
În ceea ce priveşte obiectivele specifice, acestea sunt creşterea nivelului de pregătire în domeniul antreprenorial respectiv în noi domenii de ocupare şi antreprenoriat, precum mediu, cultură, IT, servicii individualizate, dezvoltarea unei scheme de ajutoare pentru demararea a 40 de noi afaceri care vor angaja minim 80 de persoane şi asistenţă integrată în iniţierea şi dezvoltarea afacerilor, a minim 400 persoane, din care minim 200 persoane între 18-25 de ani aflate în învăţământul superior. AGERPRES