Luni, 2 octombrie, a fost o zi specială pentru comunitatea academică Danubius deoarece a marcat un dublu eveniment: deschiderea anului universitar dar și sărbătorirea a 25 de ani de existență a Universității ”Danubius”.

Auditoriul prezent la acest eveniment special a avut ocazia de a viziona filmul documentar care surprinde istoricul acestei universități de elită, pornind de la construcția clădirilor campusului universitar și până la relatările – document ale omului de la care a pornit totul: Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, din înfăptuirea unui vis pe care l-a avut în urmă cu 25 de ani., relatări despre construcții umane valoroase – profesori, studenți, absolvenți – care au contribuit la ceea ce este astăzi această universitate.

În semn de recunoștință, avocat Lăcrămioara STAVIRE, absolventă a primei promoții a Facultății de Drept, a înmânat o plachetă aniversară Fondatorului Universității ”Danubius”.

Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, a avut plăcuta misiune de a deschide oficial anul universitar. Prin mesajul de bun- venit, domnul Rector a transmis, în special studenților români dar și internaționali, vibrația pozitivă caracteristică unei universități deschise prin idei, prin spirit, prin flexibilitate. Cu această ocazie, Rectorul a lansat provocarea studenților de a rezolva prima temă pentru acasă din acest an universitar: ”Pentru mine, 25 de ani înseamnă împlinire, înseamnă să răspundeți la întrebarea: Cine sunt eu? ”

Festivitatea deschiderii a continuat prin intervențiile oficialităților care au onorat invitația de a participa la acest eveniment, Costel FOTEA – Președinte al Consiliului Județean Galați și George Cătălin STÂNGĂ – Senator.

La ceas aniversar, importantă este, în primul rând, calitatea de absolvenți ai acestei instituții de învățământ superior a invitaților speciali, faptul că dânșii reprezintă exemple pentru viitorii absolvenți ai Universității ”Danubius”. Studenții merituoși au fost premiați de către decanii facultăților: Facultatea de Drept – Decan – Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE, Facultatea de Științe Economice – Decan – Conf. univ. dr. Ecaterina NECȘULESCU și Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale – Decan – Lect. univ. dr. Daniela TĂNASE POPA. Pe scena acestui eveniment au fost apludați studenții internaționali care au ales să studieze la una dintre facultățile Universității ”Danubius”, tineri din China, Mexic, Turcia etc., la invitația Conf. univ. dr. Emanuel MARINESCU, Prorector Relații Internaționale.

Cu acest prilej, Antoneta GLODCoordonator al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, a prezentat studenților oportunitățile oferite de această structură a Universtății ”Danubius”.

Caravana Danubius, proiectul în care se implică zeci de studenți în fiecare an, a fost prezentată bobocilor care trebuie să știe cât de importantă este implicarea în activitățile extracurriculare în timpul studenției și care sunt facilitățile de care beneficiază studenții voluntari.

Amfitrionul acestui eveniment reușit a fost Lect. univ. dr. Alina Petra MARINESCU – cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale.