danubius_forum1.jpgUniversitatea “Danubius” a participat la dezbaterile evenimentului Forumul Tineretului 2009, eveniment organizat de Directia Judeteana de Tineret Galati si Asociatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Avand in vedere faptul ca universitatea galateana se dezvolta prin tineri, scopul acestui Forum, respectiv promovarea si sustinerea initiativelor de tineret in comunitatea galateana, reprezinta unul dintre punctele de interes ale institutiei noastre.

Forumul Tineretului 2009, organizat anul acesta la sediul Universitatii Dunarea de Jos din Galati, a reunit mai multe institutii publice locale si organizatii neguvernamentale care desfasoara programe de si pentru tineret in judetul Galati, institutii in masura sa contribuie cu informatii actualizate referitoare la situatia tineretului (14- 35 ani), specifice serviciului pe care il reprezinta.

Cele doua zile ale evenimentului au fost pline, fiind dezbatuta problematica tineretului din judetul Galati, avand ca teme predilecte de discutie:

– Implicarea si participarea activa a tinerilor in viata comunitatii;

– Piedicile aparute in implementarea de actiuni de tineret (slabe abilitati de scriere de proiecte, lucrul in echipa etc.);

– Instrumente relevante in lucru cu tinerii;

– Factorii de vulnerabilitate si problemele tinerilor din judetul Galati;

– Solutiile propuse pentru schimbare.

Universitatea “Danubius” s-a pregatit si pentru TinBazarul organizat concomitent cu lucrarile forumului, prezentand evenimentele de interes pentru tinerii galateni ce au loc la Universitatea “Danubius” in aceasta perioada. De asemenea, au fost prezentate materiale informative referitoare la oferta educationala, noile programe de studiu din cadrul universitatii, informatii despre Centrul de Documentare Europeana – EUROINFOGHID etc.

Nu puteau lipsi de pe standul de prezentare Analele Universitatii “Danubius”, respectiv Acta Universitatis Danubius Juridica (cotata B+ de catre CNCSIS), Economica si Communicatio si nici revista Facultatii de Stiinte Economice – Euroeconomica (cotata si aceasta B+ de catre CNCSIS).

Au fost prezentate si alte materiale specifice fiecarei facultati a Universitatii Danubius: infocom@gal – Gazeta – scoala a Facultatii de Știinte ale Comunicarii si Sudentia Danubius – Gazeta Eveniment, produse media proprii care iau pulsul problemelor cu care se confrunta tinerii studenti ai universitatii.

danubius_forum2.jpg