Universitatea “Danubius” a fost reprezentată de Rectorul Andy Pușcă la Conferința Internațională de la Teheran

pusca_andy2.jpgÎn perioada 15- 17 noiembrie, la Teheran, capitala Iranului, a avut loc un eveniment ştiinţific internaţional de amploare: Conferinţa ştiinţifică internaţională cu tema “Dezvoltarea sustenabilă din Asia- Pacific prin schimbul de cunoştinţe antreprenoriale îmbunătăţite”. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Universităţilor din Asia şi din Pacific (AUAP), Asociaţia Internaţională a Preşedinţilor Universităţilor (IAUP), Asociaţia Internaţională a Universităţilor (IAU) în colaborare cu Universitatea din Teheran (UT), Universitatea Kebangsan, Malaysia (UKM), Malaysia şi Universitatea Internaţională, SIAS, China.

Membră a celor două organizaţii internaţionale, Asociaţia Universităţilor din Asia şi Pacific şi Asociaţia Internaţională a Preşedinţilor Universităţilor (IAUP), Universitatea ”Danubius” din Galaţi a fost prezentă la Conferinţa internaţională de la Teheran de către conf. univ. dr. Andy Puşcă, rectorul acestei instituţii de învăţământ superior aducând în lumina dezbaterilor, la care au fost prezenţi peste 200 de reprezentanţi ai educaţiei superioare din Malaezia, Filipine, China, Thailanda, unul dintre aspectele stringente ale educaţiei superioare din România: provocările şi oportunităţile cu care se confruntă universităţile antreprenoriale.

“Universităţile sunt centre de cunoaştere şi învăţare direct influenţate de provocările dezvoltării globale a antreprenoriatului. Pentru a rezista trebuie să devină universităţi antreprenoriale prin flexibilitate, racordarea la piaţa internaţională, utilizarea noilor tehnologii şi explorarea continuă a noilor domenii”, a menţionat conf. univ. dr. Andy Puşcă, rectorul Universităţii ”Danubius”, cu acest prilej.

Portretul antreprenorial al Universităţii ”Danubius”- exemplu de competenţă, performanţă şi exigenţă din Sud- Estul Europei, a fost prezentat anul acesta şi în cadrul Conferinţei internaţionale The Global Advancement of Universities and Colleges (GAUC) care a avut loc la Huanghe College of Science and Technology, şi a Conferinţei internaţionale a Universităţii SIAS, din provincia Henan, China.