sedletchi_iurie.jpgPe 27 octombrie, Universitatea „Danubius” din Galaţi a primit în rândurile sale, cu multă onoare, un nou membru: Prof. univ. dr. Iurie Sedlețchi, Rector al Universităţii de Studii Europene din Moldova. Ceremonia a fost deschisă de către Preşedintele Senatului Universităţii ”Danubius”, Conf. univ. dr. Mirela Arsith, care a introdus auditoriul în atmosfera solemnă a unei ședințe cu un singur punct pe ordinea de zi: decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Profesorului universitar dr. Iurie Sedlețchi.

Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Pușcă, a descris noul membru al universității pe care o conduce ca pe un vechi și bun colaborator, ”personalitate a domeniului juridic și a culturii europene, fondator al unei universități de elită din Republica Moldova, o universitate care ne face cinstea de a ne fi devenit partener cu mult timp în urmă punând mpreună bazele unor proiecte europene care vor aduce rezultate curând. În continuare, liderul Universității ”Danubius” a accentuat voința sa ca cele două universități private să devină un tot unitar care să contribuie, prin transfer de idei și de cunoaștere, la dezvoltarea regiunii Galați.

Vizibil emoționat în propriul rol, de Laudatio rostit de către Conf. univ. dr. Monica Pocora – Prorector cu activitatea didactică și de Diploma de Doctor Honoris Causa înmânată de către Lect. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache – Decan al Facultății de Drept, Prof. univ. dr. Iurie Sedlețchi nu a ascuns publicului faptul că i-a fost mai ușor să ofere, în calitatea sa de Rector al Universității de Studii Europene din Moldova, titluri de Doctor Honoris Causa, declarându-se onorat și profund impresionat de acest eveniment. ”Vă cuprind pe toți!” , a încheiat Prof. univ. dr. Iurie Sedlețchi.

Prof. univ. dr. Iurie Sedlețchi nu se întoarce la Universitatea de Studii Europene din Moldova doar cu acest titlu ci și cu un valoros parteneriat încheiat pentru studenții săi. Este vorba despre protocolul semnat cu Cristi Godinac, Preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, pentru proiectul Proiectului ReStart – pentru un jurnalism de calitate, proiect lansat pe data de 3 mai, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor. Proiectul se adresează studenţilor din universităţile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate.