danubius_cursuri.jpgAdrenalina provocată de stresul Bacalaureatului a început să îşi producă efectele pozitive asupra sutelor de liceenilor gălăţeni şi brăileni: sunt determinaţi să lupte pentru note mari.

Cel puţin acesta a fost feed-back ul primit de Universitatea „Danubius” săptămâna trecută, când Aula Magna părea că este gazda deschiderii anul academic. Drept e că a fost prima zi pentru sutele de liceeni de la CNVA, Pedagogic, Cuza, Dunărea, Moţoc, Vuia, Racoviţă, Coman, Sf. Maria, Economic, CNMK, Ana Aslan – Brăila dar nu de şcoală ci… de mai multă şcoală: cursuri de pregătire gratuită pentru Bacalaureat.

Iniţiativa Universităţii „Danubius” de a veni în sprijinul strigătului de ajutor al tinerilor liceeni pentru a trece cu brio examenul de Bacalaureat a înregistrat rezultate neaşteptate anul trecut. Din 300 de liceeni care s-au înscris la aceste cursuri, peste 70% au luat note mari la disciplinele limba şi literatura română şi matematică.

Anul acesta, liceenii, voluntari ai propriei reuşite, s-au înscris în număr de peste 1200 la cursurile pentru Bacalaureat, aproximativ 800 din Galaţi şi 400 din Brăila. Acţiunea Universităţii s-a extins şi asupra liceenilor din clasele a XI-a. Săptămâna aceasta încep efectiv aceste cursuri care se vor derula 3 zile pe săptămână cu patru profesori, toţi cu experienţa zecilor de generaţii pentru care Bacalaureatul nu era o problemă.

Energia şi optimismul cuvintelor de bun venit ale Rectorului Universităţii, Andy Puşcă, au dat startul prietenesc al evenimentului, ceea ce a creat o punte spre dialogul interactiv cu liceenii. Captivaţi au fost şi de prezentarea făcută de Profesorul Cătălin Angelo Ioan. Denumită „Margini”. Poveste pentru copii mari, prezentarea, pe lângă faptul că a fost deosebit de inspirată, a transmis mesajul evoluţiei spre o carieră de calitate prin depăşirea obstacolelor şi alegerea drumului potrivit.

Patru luni, liceenii vor recita formulele matematice şi vor descifra tainele criticii literare şi ale gramaticii cu: Profesor Lidia Hurjui (Matematică); Profesor univ. dr. Cătălin Angelo Ioan (Matematică); Profesor Nicolae Leonte (Limba şi literatura română); Profesor Panaite Teodorescu (Limba şi literatura română).

Întâlnirea de la „Danubius” a fost încheiată cu o vizită a Universităţii. Grupuri consistente îndrumate de cadre didactice universitare au vizitat ceea ce văzuseră doar în filme. Cele vizionate chiar la ei în liceu cu ocazia prezentării ofertei educaţionale de Caravana Danubius. Noile tehnologii puse la dispoziţie de Universitate studenţilor săi, pornind de la Info Desk-uri, imprimante pe bază de carduri, calculatoare de ultimă generaţie, aparatura profesională din studioul Get TV au fost, de departe, atracţia principală a tinerilor liceeni.

Musafirii nu au plecat cu mâna goală de la Danubius ci cu multe materiale informative oferite de Gabriela Marchiş, coordonatorul Centrului de Documentare Europeană EuroInfoGhid.