danubius_it2.jpgPe 25 noiembrie, la Universitatea „Danubius” din Galați a avut loc un workshop extraordinar cu tema „Știință și cercetare la malul Dunării”, eveniment organizat de către Universitatea “Danubius” în parteneriat cu Asociaţia TEHNOPOL Galaţi, Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi cu Liceul Tehnologic Transporturi Căi- Ferate Galaţi.

Sute de liceeni pasionați de lumea tehnologiei și a inovării au participat la acest workshop şi au avut oportunitatea de a interacţiona cu reprezentanții membrilor fondatori ai Clusterului IT&C Dunărea de Jos, fiind un prilej deosebit de a afla informații valoroase de la specialiști în domeniul tehnologiei cu privire la perspectivele oferite de o viitoare carieră în acest domeniu.

Proiectele de inovare şi rolul formator al mediului academic Danubian în spiritul global al inovării, a fost tema intervenţiei Conf. univ. dr. Andy Pușcă, Rector al Universităţii „Danubius”: „Astăzi se simte un noul val. Valul tehnic care este foarte bine poziţionat în comunitatea noastră, o comunitate care face ceea ce face pentru că îi place şi pentru că este nevoie de o educaţie altfel! Totul este on line, astăzi! Este unul dintre sensurile dezvoltării Universităţii Danubius”.

Ionuţ Mocanu, Director al Asociaţiei TEHNOPOL Galaţi, o asociaţie care îşi doreşte să facă legătura între administraţia locală, mediul academic şi mediul de afaceri, a salutat preyenţa numeroasă a liceenilor la acest eveniment şi i-a asigurat de întreaga deschidere şi de suportul de care au nevoie pentru a fi călăuziţi în viitorul pas pe care îl au de făcut în carieră. „Căutaţi-ne! Vă stăm la dispoziţie! Asemenea prietenului meu, Andy Pușcă, îmi doresc să rămâneţi aici, să faceţi o afacere la Galaţi.”

Agenda evenimentului a cuprins teme deosebit de interesante, precum:

1.Tehnopol – Cercetare şi Inovare pe Malul Dunării – Ionuț Mocanu – Director General TEHNOPOL Galati;

2.Start-Up-uri şi viitorul IT-ului în Regiunea Dunării De Jos- Cătălin Aramă – Director al Parcului de Soft, Galați

3.”Servicii Enterprise Europe Network si scurta prezentare Horizon 2020″- Director – Vasili Apostol- Institutul de Proiectări pentru Automatizări (IPA), Sucursala Galati – Emilia Mihaela Coseru – Project Manager;

4.Parcurile Industriale şi clusterele- elemente cheie în dezvoltarea regională”- Andra Marcu – Asistent Director Parc Industrial Galați

5.Robotica Educațională şi Educația STEM – Universitatea „Dunărea De Jos” – Șef Lucrări dr. ing. Carmen Cătălina Rusu

6.XCOLONY, jocul care deschide tinerilor lumea creativității și a inteligenței spațiale – Andrei Alexe – Administrator XCOLONY; Cristina Enache – designer conținut educațional

7.Fii orientat! Explorează din timp platforma CAREER4U! – Adriana Mărgărit, Director al Biroului ERASMUS+, Universitatea „Danubius”.

Cluster, inovare, creaţie au fost termenii – cheie prezenţi în majoritatea intervenţiilor Keyspeakerilor care au încurajat tinerii să se specializeze în domeniul tehnologiei informaţiei, domeniu în jurul căruia gravitează foarte multe industrii. Atenţia tinerilor participanţi a fost răsplătită de către Viorel Baciu, domnia sa premiind cel mai bun răspuns, venit din partea unui tânăr de la Liceul Tehnologic Transporturi Căi – Ferate din Galaţi, cu un premiu deosebit, un portret.