univ danubius2.jpgRezultatele dezastruoase din ultimii doi ani înregistrate la examenul de Bacalaureat, anul 2011 înregistrând doar 45,7% rată de promovabilitate, fiind cea mai slabă performanţă din istoria învăţământului, au impulsionat unele instituţii de învăţământ superior să vină în sprijinul tinerilor liceeni în vederea îmbunătăţirii acestei situaţii.

Universitatea „Danubius” din Galaţi este una dintre puţinele universităţi din România care, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, a găsit o soluţie pentru a resuscita starea actuală a învăţământului. Cum poate ajuta o universitate elevii de liceu să promoveze examenul de Bacalaureat? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, „Danubius” a pregătit o strategie – chestionar, pe care a aplicat-o în 13 licee gălăţene. Din aproape 1000 de chestionare distribuite, aproape jumătate dintre liceeni au susţinut necesitatea unor ore suplimentare de pregătire la diferite materii de Bacalaureat, în special la Limba Română şi Matematică.

Având aceste date, Universitatea „Danubius” a apelat la sprijinul unor profesori de prestigiu în domeniile de studiu solicitate, pentru limba română, profesorii Leon Ileana, Teodorescu Panait şi Leonte Nicolae, iar pentru matematică profesorii Ursu Constantin, Hurzui Lidia şi Ion Viorel, ale căror experienţă şi rezultate profesionale deosebite vor contribui major la suportul tinerilor liceeni în promovarea examenului maturităţii. Aceste cadre didactice se află în topul preferinţelor liceenilor gălăţeni.

Începând de joi, 22 martie, ora 17.00, la sediul Universităţii „Danubius” sunt aşteptaţi nu doar liceenii care au optat deja pentru aceste cursuri salvatoare ci toţi tinerii care trebuie să susţină acest examen şi au dubii cu privire la reuşita acestuia, la disciplinele Limba română şi Matematică, precum şi cei care au trăit deja eşecul acestui examen, pentru a stabili grupele de lucru dar şi alte detalii organizatorice.

Universitatea „Danubius” asigură gratuit aceste meditaţii, astfel încât, situaţia financiară a solicitanţilor nu constituie un impediment. Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot contacta Universitatea la numerele de telefon 0733.180311 sau 0733.180458.