negrut_vasilica.jpgUniversitatea „Danubius”,evaluată anul acesta de EUA (European University Association), a răspuns invitaţiei de a participa la ceremonia aniversării a 20 de ani de existenţă a Programului de Evaluare Instituţională (IEP) din cadrul acestei Asociaţii.
EUA este cea mai puternică organizaţie europeană, cuprinzând peste 850 de membri din 47 de state şi aproximativ 17 milioane de studenţi europeni, vocea universităţilor Europei înfiinţată în anul 2001 cu scopul de a sprijini şi de a reprezenta interesele învăţământului superior european.

Prof. univ. dr. Vasilica Negruț, Decan al Facultăţii de Drept şi Conf. univ. dr. Gabriela Marchiș, Director al Departamentului privind Asigurarea Calităţii, coordonatori ai echipei care a realizat Raportul de Autoevaluare pe baza căruia a fost întocmită evaluarea EUA, vor reprezenta Universitatea “Danubius” la acest eveniment care va avea loc pe 18 septembrie, la Bruxelles.

Evenimentul include contribuţia instituţiilor care au fost evaluate de IEP iar participanţii vor asista la un veritabil spectacol de prezentare a istoricului, a rolului precum şi a perspectivelor acestui Program, pionier al asigurării calităţii în peisajul învăţământului superior european. Metodologia IEP, bazată pe o abordare – suport, colegială, a fost aplicată în peste 300 de instituţii de învăţământ superior din 45 de state.

Evenimentul de aniversare a 20 de ani de existenţă a IEP este o oportunitate pentru susţinătorii activi ai asigurării calităţii de a sta la aceeaşi masă şi de a cunoaşte mai multe despre acest Program şi de a participa la dezbateri care vor aduce în centrul atenţiei susţinerea învăţământului superior care trebuie să răspundă schimbării. De asemenea, ceremonia de aniversare a celor 20 de ani de existenţă a Programului de Evaluare Instituţională (IEP) prilejuieşte şi lansarea Albumului aniversar IEP, prima colecţie de lucrări referitoare la activităţile şi impactul IEP din ultimii 20 de ani.