dumitrache_alina.jpgAvând in vedere informatiile vehiculate în presă în ultimele zile cu privire la prevederile legale care permit infiintarea in cadrul universitatilor a colegiilor postliceale precum si interpretarea eronata a acestor prevederi in sensul posibilitatii de a se face inscrieri, sub umbrela acestor colegii postliceale, a candidatilor fara Bacalaureat, Universitatea Danubius formuleaza prezentul punct de vedere :

Este exclusă posibilitatea înscrierii la programele de licență din cadrul Facultăților de Drept, Stiințe Economice sau Comunicare și Relatii Internationale, a candidatilor care nu au diploma de Bacalaureat sau adeverinta care sa ateste faptul ca au promovat acest examen, potrivit celor declarate de Alina Ionescu Dumitrache, Șef Birou Relații Publice la Universitatea „Danubius”.

Pentru categoria celor care nu au diploma de Bacalaureat exista posibilitatea sa se înscrie la cursurile Scolii Postliceale Danubius, specializarile TURISM sau ASISTENT MEDICAL GENERALIST, structură care a fost înființată in anul 2013, în cadrul Fundației Universitare Benone Pușcă, înainte de intrarea în vigoare a dispozițiilor legale referitoare la colegiile postliceale.

Statutul celor inscrisi la aceasta Scoala, cu sau fara bacalaureat este de ELEV, iar dupa cei 2 ani de studii primesc diploma de absolvire care atesta dobandirea competentelor specializarii urmate.

Cursantul Scolii Postliceale Danubius este liber să decidă dacă merge mai departe, în sensul de a se pregăti pentru Bacalaureat și de a promova acest examen, caz in care se va putea înscrie la facultate, la orice universitate dorește, în anul I de studii.

Universitatea „Danubius”, începând cu anul 2012, a inițiat un program de pregătire pentru Bacalaureat, in mod gratuit, pentru orice tânăr care are nevoie de suport suplimentar pentru a promova acest examen, deci si pentru cursanții Scolii Postliceale. Nu există o condiționare între participarea la aceste cursuri de pregătire gratuită pentru Bacalaureat si, in cazul in care promovează, înscrierea la una dintre facultățile Universității Danubius.

Specializările Școlii Postliceale Danubius sunt autorizate să funcționeze de către ARACIP, prin Ordin al Ministrului.

Anul școlar 2014 – 2015 a început pentru elevii Scolii Postliceale Danubius de pe data de 15 septembrie, iar anul universitar se deschide pentru studenții facultăților Universității „Danubius” data de 1 octombrie.

Așadar, Universitatea „Danubius” se alătură poziției marilor universități din țară în sensul că nu admite înscriși care nu au diplomă de Bacalaureat sau adeverința care să ateste faptul că au promovat acest examen, la programele de studii de licență.