Universitatea “Danubius” din Galați se va înscrie în Campionatul Universitar de Fotbal cu o echipă proprie

Universitatea “Danubius” din Galați își propune să înscrie în campionatul de fotbal universitar a unei echipe proprii.

Nu mai puțin de 24 de universități din întreaga țară au luat parte până acum la Campionatul Universitar de Fotbal, organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar și Federația Română de Fotbal, iar noutatea este intenția Universității “Danubius” de a înscrie şi o echipă gălățeană în acest circuit sportiv.

Marius Cosoreanu, manager sportiv în cadrul Departamentului de Dezvoltare, s-a alăturat echipei Universității “Danubius” care lucrează la realizarea acestui proiect cât mai curând posibil.

“Într-adevăr, este un proiect pe care l-am dezvoltat împreună cu rectorul Universității “Danubius”, conf. univ. dr. Andy Pușcă, și la care lucrăm de ceva timp. Este binecunoscut faptul că sunt mulți practicanți de fotbal care se pierd ușor pe la vârstele de 16-17 ani, de multe ori ajung pe căi total greșite, iar crearea unei astfel de echipe i-ar putea motiva și i-ar putea ajuta să se integreze mai bine în societate, urmând cursuri universitare în paralel cu viața sportivă. Dincolo de practicarea sportului pe care ei îl îndrăgesc, le putem oferi și un mediu de dezvoltare profesională mult mai amplu, valabil pentru toată viața”, a spus Marius Cosoreanu.

Prin crearea unei astfel de echipe, tinerii gălățeni practicanți de fotbal care nu reușesc să ajungă la cel mai înalt nivel de timpuriu, ar putea avea astfel posibilitatea să nu abandoneze sportul, iar în același timp să urmeze cursurile unei facultăți. Mai mult, prin prisma faptului că unul dintre partenerii competiției este chiar Federația Română de Fotbal, există posibilitatea încheierii unor acorduri de colaborare reciproc avantajoase între cluburile universitare cu cele din ligile profesioniste, ca bază de selecție la grupele de juniori. Avantajele sunt conștientizate de către reprezentanții Universității “Danubius”, care își doresc să înființeze o astfel de echipă cât mai curând.

“Ne dorim să reușim cât mai curând posibil să implementăm acest proiect sportiv în cadrul Universității “Danubius”, dar asta depinde și de modul cum este percepută ideea de către comunitatea danubiană, dar și de partenerii noștri strategici. Sunt convins că o asemenea inițiativă nu poate să atragă decât cuvinte de laudă, pentru că are un scop benefic pentru viitorul societății noastre”, a declarant conf. univ. dr. Andy Pușcă, rectorul Universității “Danubius”.