univ danubius.jpgPe 30 octombrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Galați (CCIA) a împlinit 25 de ani de la reînființare. Cu această ocazie, CCIA a organizat Topul Firmelor Gălăene 2015 și a premiat companii care s-au remarcat în mediul de afaceri gălățean, demonstrând faptul că sunt capabile să își desfășoare activitatea în condiții concurențiale, la parametri de eficienţă europeni, potrivit declarației lui Ion Mocanu, Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați.

Printre laureații Topului Firmelor Gălățene 2015 a fost și Universitatea ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Pușcă, Rector al acestei universități, primind o diplomă pentru promovarea și susținerea mediului de afaceri gălățean.

Universitatea ”Danubius” este o universitate europeană modernă, dinamică, de tip antreprenorial, perfect adaptată societăţii contemporane. Este una dintre universitățile care a reușit să se adapteze provocărilor dezvoltării globale a antreprenoriatului, care a demonstrat flexibilitate, capacitatea de a se racorda la cerințele pieței muncii internaționale, utilizarea intensă a noilor tehnologii și explorarea continuă a noilor domenii, și prin preocuparea constantă de a înființa noi programe de studii care să pregătească specialiști în domeniul afacerilor. Exemplificăm două noi programe de masterat înființate în cadrul Facultății de Științe Economice, după consultarea cerințelor mediului de afaceri, special pentru cei care doresc să se specializeze în domenii precum: Administrarea Afacerilor în Turism și Industria Ospitalitățiisau Managementul Afacerilor în Comerț și Turism (și cu predare în limba engleză).

De asemenea, în cadrul Universității ”Danubius”, există și Danubius International Business School (DIBS), școală de businessîn cadrul căreia a fost înființat un nou și intensiv program de Executive Master of Business Administration acreditat și recunoscut la nivel global, International MBA (IMBA) oferit în limba engleză și conceput astfel încât să transfere cursanților cele mai noi instrumente și tehnici de luare a deciziilor manageriale și strategice care să asigure succesul organizației din care fac parte.

În ultimii ani, portretul antreprenorial al Universității ”Danubius” a fost considerat etalon, fiind prezentat astfel pe scena unor evenimente științifice de talie internațională: Conferinţa internaţională The Global Advancement of Universities and Colleges (GAUC) care a avut loc la Huanghe College of Science and Technology, Conferinţa internaţională a Universităţii SIAS, din provincia Henan, China; Conferinţa ştiinţifică internaţională cu tema: « Dezvoltarea sustenabilă din Asia- Pacific prin schimbul de cunoştinţe antreprenoriale îmbunătăţite ».

La ultimul eveniment internațional care a adus pe masa dezbaterilor problemele cu care se confruntă universitățile din întreaga lume, Conferința Asociației Universităților din Asia și din Pacific (AUAP), 24- 30 iulie, Universitatea internațională Tehnologică Suranaree din orașul Nakhon Ratchasima, Thailanda, intervenția Rectorului Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy Pușcpă, a adus în centrul dezbaterilor profilul antreprenorial al unei universități, un subiect care va rămâne pentru mult timp în atenția liderilor educației superioare mondiale. ”Putem vorbi luni, ani, despre universitatea antreprenorială. Nu va fi suficient. Fiecare universitate va îmbrățișa propriul model care trebuie să aibă leadership, management. O abordare de business în universitate înseamnă succes!”, a declarat, în cadrul evenimentului menționat Andy Pușcă, Rector alUniversității ”Danubius”.