Universitatea de Agronomie şi Medicină Veterinară Iaşi scoate la concurs 850 de locuri

usamv is.jpgConducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a stabilit locurile pe care le vor avea la dispoziţie tinerii interesaţi de oferta educaţională a acestei instituţii pentru anul universitar 2012 – 2013.

Marinela Şchiopu, purtătorul de cuvânt la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, a declarat, luni, presei, că pentru admiterea în primul ciclul de studii, cel de licenţă, au fost scoase la concurs 850 de locuri, din care 540 sunt cu finanţare de la buget.

Conform sursei citate, admiterea se va desfăşura în perioada 16 – 25 iulie, rezultatele urmând să fie afişate în seara ultimei zile de înscriere.

Facultatea de Agricultură are la dispoziţia candidaţilor cele mai multe locuri de la buget, mai exact 219. Aici, absolvenţii de liceu pot opta pentru specializările Agricultură, Montanologie, Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole şi Biologie.

Tinerii interesaţi de Facultatea de Horticultură au la dispoziţie 112 locuri cu finanţare de la buget şi 81 cu taxă, specializările acestei facultăţi fiind Peisagistică, Ingineria mediului şi Horticultură.
Facultatea de Zootehnie are 114 de locuri fără taxă şi 106 de locuri cu taxă, unde candidaţii pot opta pentru patru specializări: Zootehnie, Piscicultură şi Acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare.

Absolvenţii de liceu care vor să devină medici veterinari trebuie să ştie că au la dispoziţie pentru admiterea în primul an de studiu la licenţă 92 de locuri finanţate de la buget şi 36 cu taxă.

Admiterea la cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară se va realiza pe bază de concurs de dosare, criteriile de departajare fiind 50% nota la limba şi literatura română, 50% nota la matematică/istorie sau una din probele scrise, la alegere, iar taxa de înscriere este de 150 lei. AGERPRES