Universitatea de Artă din Târgu Mureş (UAT) a organizat pe 15 aprilie o manifestare în cadrul căreia a marcat împlinirea a 70 de ani de la semnarea decretului regal de către Mihai I al României, prin care s-au pus bazele învăţământului artistic la Târgu Mureş.

„În anul 1946, la 9 aprilie, Majestatea Sa Regele Mihai I de România semna decretul numărul 276 de înfiinţare a Conservatorului Maghiar de Muzică şi Artă Dramatică din Cluj, precursorul legal al UAT Târgu Mureş. Astfel, în aceste momente de profundă emoţie, la aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Arte, gândurile noastre se îndreaptă cu o deplină recunoştinţă spre cel căruia îi datorăm naşterea, evoluţia şi împlinirile noastre, Majestatea Sa Regele Mihai I de România”, a declarat rectorul Universităţii, Sorin Crişan.

În cadrul evenimentului studenţii de la specializările din cadrul UAT au prezentat mai multe momente artistice, iar personalul tehnic şi administrativ a primit diplome de merit. Programul festiv de la UAT Târgu Mureş s-a încheiat cu un concert susţinut de formaţia „Plaser de tango”, condusă de Zeno Apostolache. AGERPRES