Universitatea de Arte din Târgu Mureş a anunţat luni scoaterea la concurs a 63 de locuri bugetate şi 40 cu taxă pentru nouă specializări la secţiile română şi maghiară, mai puţine decât în 2013, când au fost 84 de locuri bugetate şi 52 cu taxă.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii de Arte din Târgu Mureş, admiterea se va face pe baza unui concurs de aptitudini, iar examenele vor avea loc în perioada 21-26 iulie, pentru Artele spectacolului – actorie, Artele spectacolului – regie; Artele spectacolului – coregrafie; Pedagogie muzicală (toate în limba română) şi Artele spectacolului – actorie, Scenografie – eveniment artistic, Teatrologie, Comunicare vizuală – multimedia, Pedagogie muzicală (toate în limba maghiară).

Universitatea a mai anunţat că faţă de anul trecut nu s-a modificat nici taxa de înscriere, care este de 200 de lei, nici taxele de şcolarizare care sunt de 3.000 de lei pe an universitar pentru cetăţenii români, dar şi pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene.

Pentru eventualii studenţi străini proveniţi din state extracomunitare, taxele de şcolarizare se menţin la nivelul anului trecut, la 750 de euro pe lună la specializările Artele spectacolului şi Teatrologie, de 420 de euro pe lună la specializarea Pedagogie muzicală şi de 220 de euro pe lună la specializarea Comunicare audiovizuală – multimedia. AGERPRES