Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj va dezvolta, in zona Jucu, un proiect care va include o ferma piscicola, in care va investi 6 milioane de euro, urmand sa amenajeze si o zona de agrement si spatii comerciale, pentru care ar putea sa caute parteneri.
„Proiectul universitatii vizeaza o suprafata de 60 de hectare, din care 30 de hectare este suprafata lacurilor. Proiectul va include o ferma piscicola, formata din trei lacuri, care va fi amenajata pentru activitatea de cercetare a universitatii. Investitia pentru aceasta parte a proiectului se ridica la circa sase milioane de euro, iar banii necesari vor proveni din fondurile institutiei”, a declarat Sonia Sana, purtatorul de cuvant al universitatii.

A doua faza a proiectului presupune amenajarea unei zone de agrement, care va include spatii comerciale, terenuri de tenis si fotbal, trei bazine de inot, locuri de camping, zone de pescuit sportiv si zone pentru sport nautic. Pretul terenurilor in Jucu se situeaza intre 50 si 100 de euro pe metrul patrat, ceea ce ar insemna ca terenul de 30 de hectare al Universitatii de stiinte Agricole valoreaza intre 15 milioane de euro si 30 de milioane de euro.