usamv_iasi.jpgConducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a decis majorarea burselor studenţeşti. Astfel, pentru semestrul doi al anului universitar 2010-2011 cuantumul burselor de performaţă va fi de 500 lei, al celor de merit de 400 lei, bursa socială a ajuns la valoarea de 200 lei, doar valoarea bursei de studiu va rămâne neschimbată, adică la valoarea de 250 lei. În primul semestru, cuantumul bursei de performanţă a fost de 385 lei, a celei de merit 350 lei, iar bursa socială a fost de 190 lei.

Biroul Senat al USAMV Iaşi a mai decis ca toţi studenţii care au cel puţin media opt să primească burse astfel încât procentul studenţilor bursieri va ajunge în acest semestru la aproape 30 la suta din total. Printre aceştia sunt şi studenţi cu taxă care au medii mari.
Faptul că sunt studenţi cu taxă nu îi împiedică pe tinerii care studiază la acestă Universitate să aibă burse, condiţia fiind să obţină medii mai mari de opt. Reprezentanţii Universităţii au hotărât ca 33 la sută din totalul burselor alocate, inclusiv ale studenţilor cu taxă, să fie alocate din veniturile proprii ale instituţiei de învăţământ superior. Banii vor fi viraţi în conturile bursierilor până pe data de 15 martie.