Studenţii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi vor beneficia de burse mai mari cu 30 la sută, au anunţat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Prorectorul cu activităţile sociale în cadrul USAMV Iaşi, Vasile Stoleru, a declarat că măsura a fost luată după ce conducerea instituţiei de învăţământ superior a decis creşterea cuantumului burselor ce vor fi acordate în semestrul al doilea, din anul universitar 2020-2021, în conformitate cu propunerile Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

Acesta a precizat că bursa socială, care este cea mai mică bursă, va avea o valoare de 700 lei, bursele de merit III, II şi I vor avea valori de 750 lei, 850 lei respectiv 900 lei, valoarea bursei de performanţă academică fiind de 1.200 lei.

Studenţii îşi vor primi bursele la începutul săptămânii viitoare, când vor fi viraţi banii în conturi pentru luna martie şi două săptămâni din luna februarie. Ei vor beneficia de bursele de pe acest semestru până în luna septembrie 2021.

Conducerea Universităţii a decis ca pe lângă cele aproape 900 burse alocate din banii de la buget, să mai ofere încă 100 de burse din veniturile proprii, 20 burse de campus, 15 burse ocazionale, iar 12 sunt oferite de către companii partenere ale USAMV Iaşi.

„Bursele de performanţă academică, ştiinţifice, de merit, sociale şi de campus pe care le acordăm studenţilor noştri sunt asigurate din venituri de la buget şi venituri proprii. Doar valoarea burselor oferite din veniturile proprii va rămâne la 500 lei. De asemenea, Universitatea are parteneriate cu societăţi care ne permit alocarea a 12 burse de la companii”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru. AGERPRES