uai.jpgUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi a inaugurat pe 15 mai, in premiera nationala, in prezenta oficialitatilor locale, reprezentantilor de ambasade si universitati, Centrul de Vizualizare Avansata.

Centrul de Vizualizare Avansata este format din cinci laboratoare ce ofera capabilitati 3D, holografice si de teleprezenta. Echipamentele Centrului de Vizualizare Avansata transforma salile de clasa si tehnologia existenta in medii virtuale ce combina educatia si divertismentul pentru crearea primului mediu de simulare din lume: Edutainment.

Centrul de Vizualizare Avansata, unic in Romania, permite studentilor Universitatii sa efectueze simulari ale proceselor din laboratoare, sa transforme informatii 2D din CAD in 3D; de asemenea, Centrul permite Universitatii realizarea de cursuri la distanta, fara restrictii geografice sau de timp.

Centrul de Vizualizare Avansata a fost realizat cu sprijinul NavTech si implementat de Navigator Innovations SRL, filiala romaneasca a Navigator Development Group Inc, una din cele mai importante companii americane in domeniul inovarii si tehnologiei. Grupul are ca parteneri, in SUA si Romania, institutii guvernamentale din domeniul apararii, cercetarii si securitatii nationale.

La Conferinta de Inaugurare au fost prezenti, printre altii, Gerard Jitareanu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Gheorghe Nichita – primarul municipiului Iasi, Doug Ollivant – Director pentru Irak al Consiliului de Securitate Nationala al SUA, Maricel Popa – consul onorific al Republicii Pakistan, Adrian Christescu – consul onorific al Republicii Ungaria.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” investeste anual peste 1.5 milioane euro in echipamente si tehnologie pentru imbunatatirea facilitatilor de studiu, cercetare si inovare stiintifica. Beneficiind de echipamente si tehnologii de ultima generatie, proiectele de cercetare ale universitatii insumeaza anual peste 4 milioane euro.