univ agricola.jpgUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi investeste anual peste 1,5 milioane de euro in echipamente si tehnologie pentru imbunatatirea facilitatilor de studiu, cercetare si inovare stiintifica.

Pe 15 mai 2009, Universitatea inaugureaza, in premiera nationala, cea mai recenta investitie a sa: Centrul de Vizualizare Avansata, format din cinci laboratoare ce ofera capabilitati 3D, holografice si de teleprezenta. Echipamentele Centrului de Vizualizare Avansata transforma salile de clasa si tehnologia existenta in medii virtuale ce combina educatia si divertismentul pentru crearea primului mediu de simulare din lume: Edutainment.

Centrul de Vizualizare Avansata a fost realizat cu sprijinul NavTech si implementat de Navigator Innovations SRL, filiala romaneasca a Navigator Development Group Inc, una din cele mai importante companii americane in domeniul inovarii si tehnologiei. Grupul are ca parteneri, in SUA si Romania, institutii guvernamentale din domeniul apararii, cercetarii si securitatii nationale.

Inaugurarea Centrului de Vizualizare Avansata va avea loc vineri, 15 mai, incepand cu orele 11.00, in Aula Magna “Haralamb Vasiliu” a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Aleea M. Sadoveanu nr. 3, Iasi.