univ de vest tm.jpgSpecialiştii Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) vor oferi consultanţă în diverse domenii, precum economie, sociologie, arheologie sau psihologie.

În acest fel, universitatea îşi va putea suplimenta bugetul pentru susţinerea financiară a proiectelor europene de cercetare, dat fiind faptul că, cel mai probabil, de la ministerul de resort nu va primi mai mulţi bani decât anul trecut.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, spune că primul pas în acest sens a fost făcut, prin înfiinţarea, la finele anului trecut, a Fundaţiei Universităţii de Vest din Timişoara, care va fi implicată în derularea proiectelor UVT.

„A doua etapă presupune înfiinţarea unui star-up. Senatul Universităţii a aprobat înfiinţarea unei firme, a unei societăţi comerciale care să pună în valoare competenţele din UVT. Altfel spus, vom oferi consultanţă pe un spectru foarte larg de discipline şi vom încerca să aducem fonduri cât mai multe pentru universitate, mai ales că Ministerul Educaţiei ne-a transmis că nu vom primi mai multe fonduri decât în 2012”, a declarat presei, luni, Marilen Pirtea.
Universitarii timişoreni vor oferi consultanţă firmelor locale şi naţionale, rolul fundaţiei fiind cel de atragere de fonduri pentru finanţarea proiectelor. UVT şi-a propus să se axeze în viitor pe proiecte europene ce vizează cercetarea, deoarece aceasta poate aduce bani mulţi, dar şi o creştere a activităţii ştiinţifice, ceea ce ar însemna o repoziţionare a Universităţii de Vest Timişoara în clasamentele naţionale şi internaţionale. AGERPRES