Universitatea de Vest din Timișoara lansează un nou program online de psihoterapie, cu o durată de înscriere de o săptămână și o durată de desfășurare de nouă săptămâni. Programul RECOVERY este destinat persoanelor care prezintă simptomatologie caracteristică anxietăţii şi depresiei. În acelaşi timp, programul este conceput pentru îmbunătăţirea unor parametri ai sinelui, cum ar fi de exemplu, stima de sine.

Principiile pe care se bazează intervenţia terapeutică aparţin Terapiei Cognitiv Comportamentale şi Terapiei bazate pe Acceptare şi Angajament. Programul include 9 module, elaborate pornind de la manualul de tratament transdiagnostic propus de prof. dr. David H. Barlow şi colaboratorii săi. Scopul programului este de a facilita diminuarea simptomelor anxioase și depresive.

Livrarea programului se va face exclusiv online și are o durată de nouă săptămâni. Programul RECOVERY poate fi accesat de către orice persoană care cunoaște limba română și deţine o conexiune la internet. Persoanele care doresc să beneficieze de Programul RECOVERY se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului, http://e-cbt.ro

Odată înscrise, persoanele vor fi direcționate către chestionarele de screening ce necesită aproximativ 40 min. pentru a fi completate. Vor fi selectate pentru parcurgerea modulelor doar persoanele care pot beneficia în mod maximal de acest program. Numărul de locuri nu este limitat, dar perioada de înscriere în program va fi de aproximativ o săptămână. Informații suplimentare despre Programul RECOVERY și despre modalitatea de înscriere pot fi găsite pe pagina de web a proiectului: http://e-cbt.ro/program/recovery.