Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a început, de luni, înscrierea pentru sesiunea de toamnă a admiterii, pe cele 165 de locuri finanţate de la bugetul de stat disponibile pentru ciclul de studii universitare de licenţă, cât şi aproximativ 800 de locuri finanţate de la bugetul de stat disponibile pentru ciclul de studii universitare de masterat, alături de un număr semnificativ de locuri cu taxă, pentru cele două cicluri de studii universitare.

UVT a traversat sesiunea de admitere din iulie cu un număr ridicat al candidaţilor pentru marea majoritate a programelor de studii universitare la care s-a organizat procesul de admitere, în cadrul celor 11 facultăţi componente, numărul de studenţi înmatriculaţi la UVT după prima sesiune fiind similar cu cel din anul 2020.

„După o etapă de admitere de vară reuşită pentru cele 11 facultăţi ale UVT, deschidem astăzi sesiunea admiterii de toamnă, care înseamnă o şansă suplimentară pentru aspiranţii la studiile universitare. Oferim un număr semnificativ de locuri finanţate de la buget pentru programele de studii de masterat, deschise atât celor care vin imediat după absolvirea studiilor de licenţă, dar şi celor care îşi doresc completarea studiilor de licenţă realizate cu mai mult timp în urmă, pe care îi încurajăm să descopere programe foarte ofertante, destinate pregătirii pentru meseriile viitorului, cu o valoarea adăugată mare, pe măsura acestui nivel ambiţios”, afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, UVT oferă un număr semnificativ de locuri finanţate de la bugetul de stat şi cu taxă pentru programele de studii universitare de masterat didactic, dedicate formării pentru cariera didactică, în cinci domenii de studii, respectiv Biologie, Chimie, Educaţie fizică şi sport, Fizică şi Geografie.

În seria celor mai noi programe deschise la UVT se regăsesc şi două programe de studii universitare de masterat, acreditate în vara aceasta, cel de „Antreprenoriat social şi dezvoltare comunitară” (domeniul Sociologie) şi cel de „Teologie ortodoxă şi misiune creştină” (domeniul Teologie).

Conform aceluiaşi comunicat, susţinând principiul echităţii şi sprijinind candidaţii proveniţi din medii dezavantajate pentru a avea acces la studii universitare, UVT alocă şi în acest an locuri speciale pentru candidaţii absolvenţi ai liceelor din mediul rural, celor de etnie romă, dar şi pentru candidaţii proveniţi din centre de plasament.

Totodată, UVT oferă în fiecare an un număr important de burse din venituri proprii, dar şi scutiri de taxe de şcolarizare sau de cazare pentru toţi tineri care doresc să studieze, dar au dificultăţi materiale. AGERPRES