univ de vest tm.jpgUniversitatea de Vest Timişoara (UVT) va începe, luni, înscrierile pentru cele 11 facultăţi, atât la sediul central din Timişoara, cât şi la centrele de înscriere proprii din judeţele Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi şi Vâlcea.

UVT pune la dispoziţia candidaţilor 2.080 de locuri bugetate, cu 40 mai multe decât anul trecut, şi un număr de aproximativ 3.500 de locuri în regim cu taxă. Pentru admiterea la nivel de master, UVT are disponibile un număr de 1.200 de locuri bugetate.

„Oferta educaţională a Universităţii este creată pe cerinţele pieţei muncii, cu atenţie ridicată spre student, spre necesităţile acestuia pentru anii petrecuţi în universitate, dar şi pentru traseul său profesional. Este un cumul de activitate în sălile de curs, în laboratoare, cu activităţi practice desfăşurate fie în bazele noastre de cercetare, fie în companiile private. Accentul se pune mult pe dezvoltarea de competenţe specifice domeniului ales. Astfel, la absolvire, cei care au studiat la noi să fie capabili să ocupe locuri de muncă specializate”, a declarat joi prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Tinerii se pot înscrie la una dintre facultăţile: Arte şi Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie şi de Administrare a Afacerilor; Educaţie Fizică şi Sport; Fizică; Litere, Istorie şi Teologie; Matematică şi Informatică; Muzică şi Teatru; Sociologie şi Psihologie; Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, iar din toamnă vor funcţiona şi două noi specializări, respectiv, Contabilitate şi informatică de gestiune (în limba germană, la Facultatea de Economie) şi specializarea Arte Decorative (în cadrul Facultăţii de Arte şi Design). De altfel, Universitatea oferă la nivel de licenţă, şase specializări în limbi străine.

Universitatea de Vest din Timişoara anunţă menţinerea centrelor de înscriere şi admitere din anul 2014 şi operaţionalizarea unui nou centru în Râmnicu Vâlcea, pentru ambele sesiuni de admitere 2015, pentru toate facultăţile. Centrele de înscriere şi admitere vor prelua dosarele candidaţilor în aceleaşi condiţii ca în Timişoara, aceştia fiind scutiţi de un drum suplimentar.

„Reacţia pozitivă a candidaţilor şi a comunităţilor locale obţinută la admiterea de anul trecut ne-a îndemnat să menţinem şi în acest an centrele de înscriere şi admitere deschise în afara Timişoarei. Mai mult, am decis deschiderea unui centru şi la Râmnicu Vâlcea, având în vedere că numeroşi tineri din zonă vin la noi la studii în fiecare an. Măsura face parte din deschiderea către comunitate manifestată de Universitate şi dorinţa noastră în a-i sprijini pe viitorii studenţi”, spune rectorul Marilen Pirtea.
Astfel, în perioada 13-16 iunie, între orele 9.00- 14.00, cei interesaţi se pot înscrie la cursurile Universităţii de Vest din Timişoara şi în următoarele centre judeţene de înscriere: Colegiul Naţional „Decebal” Deva (str. 1 Decembrie 1918, nr. 22), municipiul Deva (intrarea de pe strada Andrei Şaguna), Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşita (bd. A.I. Cuza, nr. 7), Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin (Str. Crişan, nr. 50) şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea (str. Carol I, nr. 41).

Calendarul înscrierii şi admiterii diferă de la o facultate la alta, iar informaţii detaliate sunt disponibile pe pagina de internet a Universităţii, www.uvt.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei, www.facebook.com/uvtromania. Universitatea are stabilită o perioadă de admitere şi în toamnă, după cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, pentru locurile rămase neocupate. Anul trecut, cea mai mare concurenţă a fost la facultăţile cu profil economic, drept, psihologie, relaţii internaţionale, jurnalism. AGERPRES