Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) primește o nouă apreciere din partea forurilor internaționale de specialitate, fiind nominalizată, alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Academia Română, la Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration. Este pentru a doua oară când instituției academice timișorene i se acordă nominalizarea.

Nominalizarea, alături de alte două instituții academice puternice, precum Universitatea Babeș-Bolyai și Academia Română, ne onorează și reprezintă recunoașterea unor eforturi care nu sunt întotdeauna vizibile publicului larg. Este munca a numeroși cercetători, care prin astfel de evenimente devine cunoscută dincolo de granițele lumii academice. Sprijinim în continuare activitatea de cercetare, fiind convinși că avem o resursă umană de valoare, competitivă la nivel național și internațional„, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Premiul se acordă pentru merite deosebite în cercetare, desemnarea câștigătorului fiind realizată în baza instrumentului SciVal Competencies, analizând informațiile indexate de Scopus, bază de date de citate și abstracte renumită în întreaga lume.

Premiile Scopus România contribuie la recunoașterea pe plan internațional a efortului și energiei investite de cercetătorii și angajații din instituțiile științifice din România în dezvoltarea societății locale și a comunității științifice globale — după cum spun organizatorii.

Gala Scopus Awards România 2017 va avea loc la Iași, în data de 26 octombrie. AGERPRES