univ de vest tm.jpgUniversitatea de Vest Timişoara (UVT) va reduce cheltuielile aferente consumului de curent la mai bine de jumătate, după ce a decis să achiziţioneze energie electrică de pe terminalul Timişoara al Bursei de Mărfuri.

În urma procedurii de achiziţie publică, UVT a contractat furnizarea energiei electrice la un preţ de 167,85 pentru un MWh, cu 53% mai mic faţă de cel din contractul aflat în derulare, de 361,4 lei/MWh. La această procedură de achiziţie publică au participat un număr de 12 ofertanţi. Noul contract de furnizare a energiei electrice are o valoare totală de 596.790,67 lei anual.

„Suntem pe o piaţă a energiei electrice într-o continuă dezvoltare. E păcat să nu profităm de concurenţa existentă pe această piaţă. În proiectul de management pe care l-am propus în urmă cu un an şi jumătate se numără şi reducerea cheltuielilor, fără a afecta activitatea universităţii şi iată că şi prin decizia de a cumpăra energie electrică de pe bursă am reuşit acest lucru. Reducerea cheltuielilor cu energia electrică cu peste 50% ne va permite să dirijăm banii spre alte proiecte care să menţină Universitatea de Vest în topul instituţiilor de învăţământ din România”, a declarat presei miercuri prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Data la care intră în vigoare noul contract, cu noul tarif pe MWh, este 1 ianuarie 2014 şi are o durată de 12 luni. AGERPRES