univ_vest.jpgUniversitatea de Vest Timişoara (UVT) îşi va promova imaginea mai activ la Bruxelles, prin deschiderea unui birou permanent, care va fi reprezentat de un angajat al instituţiei academice bănăţene, Emanuela Gârboni, şi care va fi sprijinit de europarlamentarul liberal Cristian Buşoi.

„Acest birou este rezultatul colaborării cu europarlamentarul Cristian Buşoi. Noi suntem o instituţie dinamică şi ne place să lucrăm cu parteneri dinamici. De aceea, am ales să colaborăm cu Cristian Buşoi. Nu este ceva nou ca o universitate să fie reprezentată la acest nivel la Bruxelles, dar este o premieră pentru România, un proiect la care mă gândesc de ani buni”, a declarat prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

El a explicat preocuparea pentru acest birou de reprezentare la Bruxelles prin faptul că acolo se duce adevărata competiţie pentru fonduri europene, întrucât obţinerea de resurse se poate face doar prin implicarea la nivel internaţional. „Prin această reprezentare ne dorim o apropiere de organismele care asigură finanţări pentru cercetare şi învăţământ, pentru a avea o prezenţă şi reprezentare la evenimentele de acolo”, a completat Pirtea.

Totodată, prin această reprezentanţă, UVT va intra mai uşor în legătură cu reprezentanţii altor universităţi, care pot facilita intrarea universităţii timişorene în consorţii universitare.
Cristian Buşoi susţine, la rândul său, că roadele acestui demers se vor vedea în curând, iar persoana desemnată să reprezinte UVT la Bruxelles va fi colaborator permanent al cabinetului său parlamentar, va deţine o legitimaţie de acces la Parlamentul European şi va avea şi o zonă de lucru. „Va putea avea întâlniri cu membrii importanţi ai Parlamentului European, cu lideri de acolo. Aceste persoane vor putea cunoaşte oportunităţile pe care le oferă UVT, se vor deschide noi orizonturi de discuţii, de parteneriate”, a afirmat Cristian Buşoi.

Emanuela Gârboni este absolventă de master al Universităţii din Genova, iar în prezent este doctorand în paralel al UVT şi al Universităţii Libere din Bruxelles şi studiază Ştiinţele Politice. AGERPRES