Universitatea de Vest Timişoara (UVT) va înfiinţa din toamnă primul masterat de leadership cultural din România, în urma unei şcoli de vară pe acest profil, cu participarea directorului general al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, devenit Doctor Honoris Causa al UVT, a anunţat conducerea universităţii.

„Vom face primul masterat de leadership din România, pentru că avem un sprijin foarte mare din partea domnului Constantin Chiriac, a Asociaţiei Şcolilor Doctorale Mondiale în Cultură pe care a realizat-o la Sibiu, de la New York până la Tokio, cu profesori recunoscuţi din şcoala culturală din Rusia, din Marea Britanie sau Franţa. Va fi un pilon care să ajute Timişoara în demersul de Capitală Culturală Europeană 2021”, a declarat presei rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Potrivit acestuia, crearea respectivului masterat va urma unei şcoli de vară ce va avea loc în luna iulie la Timişoara, când va fi organizată şi o dezbatere la UVT „în jurul” lui Constantin Chiriac, la care vor fi invitaţi toţi factorii implicaţi în demersul de CCE, respectiv Asociaţia TCC, primăria, instituţiile de cultură, educaţie şi toţi cei care doresc.

„Vom organiza împreună o şcoală de vară pe leadership cultural în perioada 1-7 iulie la UVT, la care vor participa profesori, mari personalităţi ale lumii academice, culturale, profesionişti care fac management şi leadership cultural peste graniţe şi în România, cum ar fi Cristian Mungiu, Vasile Şirli şi alte mari personalităţi de clasă mondială. Timişoara are mare nevoie foarte mare de leadership cultural”, a completat Marilen Pirtea. AGERPRES